FutureStarr

How to Calculate of a Number

How to Calculate of a Number

How to Calculate of a Number

via GIPHY

A number (or number system) is a mathematical object used to count, measure, and label sets of data. Feel free to learn more on how to calculate gpa.

Use

For a percentage problem in which you need to find the percentage, a question may be posed as the following: "What percent of 5 is 2?" In this example, you will need to determine in a percentage how much of 2 is part of the whole of 5. For this type of problem, you can simply divide the number that you want to turn into a percentage by the whole. So, using this example, you would divide 2 by 5. This equation would give you 0.4. You would then multiply 0.4 by 100 to get 40, or 40%. Thus, 2 is equal to 40% of 5.

An example of using this formula to determine the difference between product costs would be the following: A product cost $25 last year and a similar product costs $30 this year. To determine the percentage difference, you would first subtract the costs from each other: 30 - 25 = 5. You would then determine the average of these two costs (25 + 30 / 2 = 27.5). You will then divide 5 by 27.5 = 0.18. You will then multiply 0.18 by 100 = 18. This means that the cost of the product from this year is 18% more than the cost of the product from last year. (Source: www.indeed.com)

Multiply

An example of a price/percentage increase is as follows: A TV cost $100 last year but now costs $125. To determine the price increase, you would subtract the old price from the new price: 125 - 100 = 25. You would then divide this by the old price: 25 divide by 100 equals 0.25. You will then multiply this number by 100: 0.25 x 100 = 25, or 25%. So, the TV price has increased by 25% over the past year.

An example of using this formula to determine the difference between product costs would be the following: A product cost $25 last year and a similar product costs $30 this year. To determine the percentage difference, you would first subtract the costs from each other: 30 - 25 = 5. You would then determine the average of these two costs (25 + 30 / 2 = 27.5). You will then divide 5 by 27.5 = 0.18. You will then multiply 0.18 by 100 = 18. This means that the cost of the product from this year is 18% more than the cost of the product from last year. (Source: www.indeed.com)

 

Related Articles